Over ons

Met onze persoonlijke en innovatieve aanpak prikkelen wij de incassomarkt tot verdere ontwikkeling van kwalitatieve en klantvriendelijke incasso.

Wie is CIB?

Centraal Invorderings Bureau (CIB) is een credit management specialist. Wij zorgen voor een betrouwbare, transparante en kwalitatieve behandeling van betaalachterstanden in Europa.

Onze focus ligt op het creëren van een optimale klantervaring gedurende het gehele incassotraject. Ons doel is dan ook om uw klant op een zo eenvoudig mogelijke wijze zijn of haar openstaande facturen te laten betalen. 

Wij streven naar een hoogwaardige en langdurige samenwerking met onze opdrachtgevers en bieden een breed scala aan diensten waarmee wij van toegevoegde waarde zijn tijdens uw volledige debiteurenproces. Sinds onze oprichting verlenen wij inmiddels aan meer dan 2000 opdrachtgevers onze diensten.

Hoe wij als partner gezien willen worden

Wij willen door onze opdrachtgevers worden gezien als een ervaren incassopartner met een sterke focus op klantbehoud en als een innovatieve credit management organisatie dat waardevolle feedback kan geven.

Waar het allemaal begon

CIB is in 2007 opgericht door Laurens Withagen en Niels de Peuter. Als twee studenten kwamen zij op het idee om het landschap van credit management te veranderen. Dit deden zij door nieuwe, slimme communicatietechnieken te gebruiken en real-time transparantie te creëren voor alle betrokken partijen.

CIB onderdeel van de coeo Group

Sinds 2020 maakt CIB deel uit van het Duitse coeo Inkasso Group, een Duitse credit management organisatie binnen de investeringsportefeuille van Waterland Private Equity. Hiermee is CIB een van de meest toonaangevende credit management partners in Europa.

Niels de Peuter

CEO

'Door te luisteren naar de behoeften en aanbevelingen van onze klanten, hebben we onze service voor credit management voor zowel onze klanten als hun klanten kunnen verbeteren. We gaan ervan uit dat de mensen en bedrijven die we aanspreken nog steeds klanten zijn van onze klanten of een goede relatie hebben met onze klanten, daarom richten we ons op het behouden van deze positieve relatie tijdens onze dienstverlening.'

Neem contact op

Missie

Met onze klantvriendelijke en professionele credit management aanpak streven wij naar een duurzame klantrelatie. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan een gezonde economie.

Visie

Wij willen toonaangevend zijn in het oplossen van betalingsachterstanden in Europa.

Slimme ICT- en marketingtechnieken

Hoe wij dit doen? Dit doen wij door gebruik te maken van slimme ICT- en marketingtechnieken. Hierdoor kunnen wij elke klant op zijn eigen unieke manier en op het juiste moment benaderen. Met behulp van onze API documentatie is het mogelijk om uw eigen systemen te koppelen met de CIB-webtool. Via deze online CIB-omgeving heeft u bovendien volledige inzage in het incassotraject. Elke actie die wij als incassobureau uitvoeren is voor u als opdrachtgever inzichtelijk. Lees op onze website meer over onze innovatieve oplossingen.

Centraal Invorderings Bureau hanteert voor iedere incasso No Cure No Pay. U kunt erop rekenen dat wij ons uiterste best doen om te zorgen dat uw klant de openstaande factuur alsnog betaalt. Daarnaast willen wij de behandeling voor onze opdrachtgevers volgens alle kwaliteitsnormen ten uitvoer brengen. Om dit te verwezenlijken werkt Centraal Invorderings Bureau volgens de wet- en regelgeving van de NVI en de AFM. Lid zijn van de NVI heeft ertoe geleid dat wij in het bezit zijn van het Incasso Keurmerk.

Onze kernwaarden

Persoonlijk

Een luisterend oor en advies op maat

Persoonlijk contact is één van onze kernwaarden. Om het incassotraject zo aangenaam mogelijk te maken, krijgt u een vaste contactpersoon die u het gehele proces op de hoogte houdt. Een vast getraind team zorgt ervoor dat uw klant direct geholpen en benaderd wordt. Wij streven naar een hoogwaardige en langdurige relatie met onze opdrachtgevers.

Kwaliteit

Excellente uitvoering

Centraal Invorderings Bureau is lid van de NVI en houder van het Incasso Keurmerk certificaat. U besteedt uw incasso-activiteiten uit aan een betrouwbare partner waaraan hoge eisen worden gesteld op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Incasseren.

Innovatief

Hoogwaardige en slimme software

Wij maken gebruik van hoogwaardige communicatietechnieken, moderne betaaloplossingen en slimme software. Via onze online selfservice portal is uw klant in staat 24 uur per dag inzage en controle te hebben over zijn of haar betalingsachterstand. Met behulp van onze API documentatie is het zelfs mogelijk om uw eigen systemen te koppelen met de CIB-webtool.

Transparant

24/7 Inzicht en controle

Via onze zelf-ontwikkelde incassosoftware zijn wij in staat realtime inzage te bieden. Of het nu gaat om de status van uw incassodossiers, de verrichte acties of financiële afdrachten. Alles is 24/7 inzichtelijk.

Tegendraads

Verder gaan in creatieve oplossingen

CIB gaat met een kritische kijk verder in creatieve oplossingen en blijft de samenwerking proactief verbeteren. CIB geeft een jong tegengeluid dat verder gaat dan bestaande oplossingen. Zij kan alternatieven bieden en anderen tot nadenken zetten. Dit doet zij door de klant service te bieden vanuit diverse units binnen CIB op een structurele en meedenkende basis.

  • Hoge klanttevredenheid

  • Excellente behandeling

  • Samenwerking voor betere resultaten

  • Incasso Keurmerk

Maatschappelijk Verantwoord Incasseren

In het gehele incassotraject leggen wij bij uitstaande schulden de nadruk op de maatschappelijk verantwoorde aspecten. Wij communiceren regelmatig met uw klanten en – belangrijker nog – op een begrijpelijke manier.

Servicegebieden

Centraal Invorderings Bureau is actief in heel Nederland en België. Daarbij werkt CIB samen met gekwalificeerde lokale kantoren binnen Europa. Wij bieden onze diensten dan ook aan in úw regio. Op onze website vindt u een overzicht van alle regio’s waar wij werkzaam zijn.

Bekijk onze servicegebieden

Weten wat CIB voor uw organisatie kan betekenen?

Download onze brochure of neem contact op met een van onze incasso-experts.

010 – 414 54 44