Heeft mijn bedrijf goede algemene voorwaarden?

Doe de check!

Weet u waar u op moet letten bij het opstellen van goede algemene voorwaarden? Doe de gratis online check op uw huidige voorwaarden.

Zijn uw algemene voorwaarden in orde? Via deze gratis online check krijgt u direct antwoord.

Wilt u uw algemene voorwaarden inhoudelijk laten controleren of opstellen door een jurist? Neem dan contact met ons op.

Zijn uw algemene voorwaarden in orde?

Sta sterk(er) met goede algemene voorwaarden.

Voor zover de wet dit niet in de weg staat, kunt u middels de bepalingen in uw algemene voorwaarden uw aansprakelijkheid aanzienlijk beperken. U kunt uw bedrijf zo beschermen tegen onverwachte schadeclaims, staat sterker in conflicten en kan zo hoge juridische kosten voorkomen. Het opstellen van deze voorwaarden is een kleine investering, maar betaalt zich vrijwel altijd uit. Daarbij heeft uw bedrijf er jarenlang profijt van.

Om u te helpen bij het opstellen van goede algemene voorwaarden, geven wij u de 5 belangrijkste tips & tricks:

Doordat CIB haar systemen volledig koppelt aan de operationele systemen van Harmony, kan zij de incasso’s en afrekeningen volledig geautomatiseerd afhandelen. “Voor ons een voorwaarde voor een succesvolle samenwerking” zegt Van Weelde. “Wij verwerken maandelijks meer dan 110.000 incasso’s en automatisering is daarbij dan ook zeer belangrijk”.

Daarbij is bij Harmony nu 24/7 bekend wat er bij haar incassopartner gebeurt. Wanneer een klant betaalt of een betalingsregeling treft, dan krijgen zij dit direct door. Dit zorgt ervoor dat onze klantenservice beter kan omgaan met onze klanten dan voorheen en is er geen ruis meer op de lijn. Dit helpt ons in het effectiever behouden van al onze huidige klantrelaties”.

Tip 2: Schrik B2B relaties niet af.

In het opstellen van algemene voorwaarden richting bedrijven (B2B) bent u veel vrijer. Let wel dat u uw potentiële afnemer mogelijk afschrikt door voor hem of haar negatieve afspraken. Deze kunnen volgens de rechtspraak (ook in B2B-relaties) worden afgewezen.

Tip 3: Vergeet de overhandiging niet.

Als u wilt dat uw algemene voorwaarden ook daadwerkelijk van toepassing zijn op een overeenkomst, moet u ze overhandigen aan uw afnemer bij – of voorafgaand aan – het aangaan van de overeenkomst. Aangezien u de spelregels bepaalt, bent u ook degene die verantwoordelijk is voor het overhandigen van deze spelregels. 

Tip 4: Actualiteit.

Uw algemene voorwaarden moeten altijd actueel zijn. Natuurlijk kunnen er wetswijzigingen plaatsvinden of heeft u misschien zelf een nieuwe dienst en/of product gelanceerd waarvoor u nieuwe spelregels dient op te stellen.

Tip 5: Laat uw algemene voorwaarden checken door een jurist.

Laat de algemene voorwaarden nakijken of opstellen door een jurist, dan weet u zeker dat u met uw bedrijf goed zit. De juristen van Centraal Invorderings Bureau helpen u daar graag bij. Laat nu uw algemene voorwaarden gratis controleren.

powered by Typeform

Weten wat CIB voor uw organisatie kan betekenen?

Download onze brochure of neem contact op met een van onze incasso-experts.