Minnelijke Incasso

Met onze minnelijke incasso-aanpak richten wij ons op het oplossen van betaalachterstanden van uw klant(en), zonder tussenkomst van de rechter. 

  • Big data
  • Persoonlijke aanpak
  • Hoge klanttevredenheid
  • No Cure No Pay

Wij benaderen uw klant op een gepaste en respectvolle manier, schriftelijk of telefonisch.

Wij kiezen daarbij voor een persoonlijke aanpak en transparante samenwerking. Ook maken wij gebruik van onze data-gedreven systemen, hoogwaardige communicatietechnieken en slimme software. Met het oog op de wensen van onze opdrachtgever en de situatie van uw klant zorgt onze aanpak al jarenlang voor succesvolle incasso.

Het optimale contactmoment

Door gebruik te maken van onze decision engine die op basis van big data, algoritmes en machine learning, weet CIB elke klant op zijn eigen unieke manier én op het juiste moment te benaderen. Wij kijken naar het beste moment om een actie uit te voeren, welk communicatiemiddel wij het beste kunnen inzetten en welke inhoud het beste bij uw klant past. Onze dienstverlening zal daarom altijd een combinatie zijn van de modernste technieken in combinatie met de juiste menselijke aanpak.

Eerst zien, dan geloven?

Zelf ervaren wat Centraal Invorderings Bureau voor u kan betekenen? Dien eenvoudig en snel uw incassodossier bij ons in onder No Cure No Pay voorwaarden. Wij gaan binnen 24 uur voor u aan de slag. 

Minnelijke incasso bij consumenten

Schulden horen bij een gezonde economie, maar probleemschulden niet. Een consument die zijn rekening(en) niet op tijd betaalt kan hier verschillende redenen toe hebben. Beschikbare consumentendata, onze kennis en expertise en persoonlijke aandacht helpen ons een passende benadering voor iedere consument te vinden. Zo kunnen wij het openstaande bedrag alsnog incasseren.

Minnelijke incasso bij bedrijven

Niet-betaalde vorderingen kunnen de klantrelatie flink onder druk zetten. Door gepaste communicatie met uw klant weten wij snel de achterliggende reden van de uitblijvende betaling te achterhalen en samen met uw klant aan een oplossing te werken. Met behulp van onze branchekennis en specifiek opgeleide teams weten wij goede resultaten te behalen bij zakelijke incassozaken.

Schuldbewaking

De kans bestaat dat het op dit moment niet mogelijk is om een betalingsregeling te treffen of (gedeeltelijke) betalingen te incasseren, vanwege de huidige slechte financiële positie van uw klant. CIB biedt de mogelijkheid om de uitstaande schuld binnen haar schuldbewakingsomgeving te plaatsen. 

Door real-time verbindingen te hebben met verschillende databases die ons in staat stellen om meer klantgegevens en inzichten te geven, kan CIB zich aanpassen aan nieuw verzamelde informatie. Op deze manier kunnen wij uw klant monitoren, zodat er meteen acties worden opgestart als er wel mogelijkheden zijn om succesvol te incasseren.

Internationale incasso

Doet u zaken met buitenlandse ondernemingen of consumenten en betalen zij de vordering niet op tijd? De juridische mogelijkheden zijn vaak gering en gerechtelijke incassotrajecten zijn tijdrovend en kostbaar. CIB werkt samen met gekwalificeerde lokale kantoren en agenten binnen Europa en zijn in staat uw internationale incassodossier op succesvolle wijze af te ronden.

Daarom kiezen bedrijven voor CIB

No Cure No Pay

Lukt het ons niet om uw openstaande factuur te incasseren, dan kost het u ook helemaal niets.

Innovatief

Wij maken gebruik van moderne communicatietechnieken, flexibele betaaloplossingen en slimme software.

Juridische expertise

CIB beschikt over een team van juridische experts dat u op passende wijze kan ondersteunen.

Maatschappelijk Verantwoord Incasseren

CIB is als lid van de NVI houder van het Incasso Keurmerk certificaat. U besteedt uw incassodossier(s) uit aan een betrouwbare partner waaraan hoge eisen worden gesteld op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Incasseren.

Persoonlijk

Persoonlijk contact met onze opdrachtgevers is voor ons erg belangrijk. Zo kunnen wij de wensen van de klant in acht te nemen en nog beter onze dienstverlening uitvoeren.

Maatwerk

Elke opdrachtgever heeft zijn eigen diverse voorkeuren waar wij veel waarde aan hechten. Een op maat gemaakte dienstverlening is voor ons het normaal.

Wat als er meer nodig is dan minnelijke incasso alleen?

Helaas zijn niet alle betalingsachterstanden minnelijk op te lossen. Onze ervaren juristen voorzien u van advies over de voor- en nadelen van een gerechtelijk incassotraject.

Klantervaringen

Door opdrachtgevers van CIB

Verschillende type klanten dienen op verschillende wijze benaderd te worden. CIB denkt goed mee in deze benaderingswijze en ons hoofddoel om een klant te behouden. Een goede aanvulling op onze credit management flow, overzichtelijke portal en dito rapportages.

Gaby Schmidt

Sr. Financial Controller

Wanneer je niet weet waarom een klant niet betaalt, is het onmogelijk om hier passend op te reageren. Dankzij CIB komen we nu ook achter dit soort informatie.

Ronald van Weelde

CEO

De CIB Webtool maakt het incassotraject voor ons eenvoudig en inzichtelijk. Het overdragen van de incassodossiers is erg gemakkelijk en duidelijk.

Léon Visser

Manager

Weten wat CIB voor uw organisatie kan betekenen?

Download onze brochure of neem contact op met een van onze incasso-experts.

010 – 414 54 44