Stage Juridisch Medewerker

Binnen onze organisatie zijn wij op zoek naar een stagiair(e) voor een meewerkstage op onze juridische afdeling, startende in de periode februari 2021. Het gaat hierbij om een stageduur van minimaal 5 maanden en maximaal 12 maanden, bedoeld voor vergevorderde HBO of WO-studenten.

 • Per direct
 • 32 uur per week
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Juridisch

Wij zoeken iemand die – na een periode van intensieve begeleiding – proactief dossiers en vraagstukken voor onze juristen kan behandelen en zelfstandig kan werken. Met deze zeer uitdagende en leerzame stageplaats bij ons incassobureau word je als stagiair(e) verantwoordelijk voor diverse incassodossiers, juridische vraagstukken, correspondentie en juridisch-administratieve taken. Je maakt actief deel uit van ons juridisch team en je geeft juridische ondersteuning aan diverse afdelingen.

Jouw stage in een notendop

 • Ontvangen en beoordelen van bezwaarschriften van debiteuren;
 • Versturen en verwerken van juridische correspondentie en roladministratie van de Rechtspraak;
 • Verzamelen van producties voor dagvaardingen/akten en het opstellen van reacties op bezwaarschriften;
 • Onderzoeken van juridische vraagstukken, verzamelen van jurisprudentie en het opstellen van notities;
 • Controleren van door onze juristen opgestelde dagvaardingen, akten en conclusies;
 • Communiceren met cliënten en wederpartijen over zaken van zowel juridische als niet-juridische aard.

Wat bieden wij jou?

 • Een leerzame meewerkstage bij één van de snelst groeiende fintech bedrijven van Nederland;
 • Een toplocatie met uitzicht over Rotterdam;
 • Een stagevergoeding van € 300,- per maand o.b.v. 32 uur;
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis (tenzij jouw school andere verlofdagen hanteert);
 • Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling;
 • Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf;
 • Een energieke, betrokken en ambitieuze werksfeer waar het motto geldt: “Work hard, Play Mario Kart”;
 • Een open en informele cultuur, gezellige bedrijfsuitjes (wanneer het weer kan uiteraard!) en (online) vrijmibo’s.

Wat breng jij mee?

 • Een flexibel en analytisch denkvermogen op HBO of WO niveau;
 • Zelfstandig en onder tijdsdruk kunnen werken;
 • Accuratesse en stressbestendigheid in denken en doen;
 • Klantvriendelijkheid in communiceren;
 • Zowel een reactieve als een proactieve houding;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse talen in woord en geschrift.
 • Beheersing van Frans of Duits is een pré;
 • Voor deze stage moet je in staat zijn een VOG verklaring te kunnen overleggen;
 • Een minimale beschikbaarheid van 32 uur.

Wat ga jij doen?

Wat jij nog liever wilt weten, is natuurlijk het werk dat jij gaat doen. Wij bieden alvast een voorproefje op een gemiddelde werkdag als stagiair(e) Juridisch Medewerker bij CIB.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

De werkdag start bij jou met het doornemen van de agenda. Je bekijkt welke zaken er vandaag aan bod komen en welke op korte termijn moeten gebeuren. Je informeert de juristen over de zaken en gaat vervolgens zelf aan de slag. 

Door het checken van je e-mail kom je er achter dat er wat reacties van opdrachtgevers, advocaten, wederpartijen en rechtbanken zijn binnengekomen. Deze gaan over uiteenlopende kwesties, van betaalverzoeken en juridische vragen tot juridische verweren van de tegenpartij. Als echte jurist verdiep je je in elke zaak en ben je zoveel mogelijk zelfstandig aan het werk. 

Tegelijkertijd vraag je bij de juristen na of zij jouw hulp kunnen gebruiken bij hun zaken. Misschien moet er een processtuk worden nagekeken, een conclusie van de wederpartij worden geanalyseerd of bewijsstukken bij onze cliënt opgevraagd worden. Het kan van alles zijn. Ook deze klussen pak jij met beide handen aan. Elke zaak maak jij je eigen en kijkt welke aandacht deze van jou behoeft. Je weet dat elk punt cruciaal is, dus niets ontsnapt jouw aandacht.

Na de lunchpauze is de post binnen gekomen. Helaas zijn de rechtbanken nog niet helemaal thuis in de digitale wereld en werken zij nog met post en fax. Aan jou de taak om deze poststukken in te scannen, te verwerken in de desbetreffende dossiers en opdrachtgevers zo volledig mogelijk te informeren over het ontvangen bericht van de rechtbank. 

In de middag behandel je samen met de executiemedewerker de executieportefeuille. Je gaat na welke bedragen de deurwaarder voor onze cliënten heeft geïncasseerd. Daarnaast bekijk je samen met de gerechtsdeurwaarder welke beslagmogelijkheden je per dossier mogelijk kunt inzetten om de vorderingen van onze opdrachtgevers te incasseren.

Tussendoor gaat de telefoon. Een cliënt overweegt gerechtelijke stappen en wil een inschatting van zijn juridische positie. Je hoort de cliënt aan en gaat na of je de vragen van de cliënte kan beantwoorden of dat je de klant moet doorverbinden met één van de juristen.

Tot slot analyseer je nog even de ontvangen vonnissen en stel je zelfstandig een brief op aan (de gemachtigde van de) wederpartij om hem/haar te informeren omtrent het gewezen vonnis. Je verzoekt hem/haar om over te gaan tot betalingen en wijst de wederpartij om de gevolgen van de uitblijvende betaling. Dan zit je dag er al weer op en sluit je je computer af. Je maakt je klaar voor de volgende stagedag, want geen dag is hier hetzelfde!

Jouw team

Team Juridisch bestaat naast de Legal Counsel uit onze Compliance Officer, Juridisch Adviseur en Juriste. Verder werk je nauw samen met collega’s van andere afdelingen zoals Incasso en Finance.

Een jong team met studenten en young professionals die houden van hard werken, maar ook zo nu en dan een gezellige borrel op de vrijdagmiddag, een potje Mario Kart of tafeltennis.

Stageperiode: Vanaf februari 2021 hebben wij ruimte voor een stagiair/afstudeerder voor een periode van 5-12 maanden, 4-5 dagen per week.

Bijzonderheden: In verband met corona wordt er vanuit huis gewerkt. Dit geldt ook voor de stages.

Enthousiast geworden?

Kan jij jezelf vinden in de deze vacature en wil jij praktijkervaring opdoen in het juridisch werkveld? Reageer dan nu met je CV en motivatie via de “solliciteer” button of stuur jouw sollicitatie (motivatie en CV) per e-mail aan de afdeling HR: sollicitatie@cibincasso.nl. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Ingrid Holthuis, HR Officer. De sluitingsdatum is 29 januari 2021. Je ontvangt uiterlijk 5 februari 2021 een reactie of dat je bent uitgenodigd voor een kennismaking.

Solliciteer nu!

Vragen over deze vacature of over werken bij Centraal Invorderings Bureau? Stuur een e-mail naar onze HR officer Ingrid Holthuis of bel ons gerust.

Enthousiast geworden?

Solliciteer nu!

 • Per direct
 • 32 uur per week
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Juridisch
 • € 300 o.b.v. 32 uur

Sollicitatieproces

 1. Stuur ons jouw CV en motivatie
 2. Wat leuk dat je solliciteert!
  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 3. Telefonisch interview
  Onze recruiter Ingrid Holthuis belt je op om alvast kennis te maken. Hieruit volgt eventueel een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek op kantoor of, in deze tijden, online.
 4. Eerste gesprek
  Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar een beetje kennen en stellen we je allemaal moeilijke vragen.
 5. Tweede gesprek
  Wij zien elkaar nog een keer (online), zodat anderen je ook moeilijke vragen kunnen stellen. Hierbij leggen wij jou eventueel een voorbeeldsituatie voor, waar je ter plekke de tijd voor krijgt om het uit te werken.
 6. Contractvoorstel
  Zijn wij een goede match? Dan doen wij een aanbod dat je niet kunt weigeren. Aan de slag!

  Even een krabbeltje en klaar. Welkom!

Medewerkers aan het woord

Lucienne

Product Owner, IT

“Werken bij CIB bracht mij een grote hoeveelheid hands-on praktijkervaring. “

Je krijgt de kans om aan veel projecten te werken en ook je eigen project te starten. Ik begon mijn carrière bij CIB en het heeft me veel ervaring en kennis opgeleverd op IT-gebied. CIB daagt je positief uit in je persoonlijke groei en werkwijze. Natuurlijk is het hebben van vrolijke, vriendelijke en gemotiveerde medewerkers de kers op de taart.

Joris

Oproepkracht Incassomedewerker

“Voor mij als student is CIB een fijne plek om relevante werkervaring op te doen en vooral op een flexibele basis, in de avonduren om mijn studie te bekostigen.“

Aan het begin van mijn studie Rechtsgeleerdheid ben ik bij CIB begonnen als oproepkracht. Dat is inmiddels vier jaar geleden en ik werk er nog steeds met veel plezier. Het contact met klanten verloopt soepel en vriendelijk en op de werkvloer is het eveneens gezellig. Onder de werknemers van CIB is veel variatie te vinden qua leeftijd, achtergronden en opleidingen. Het uitzicht op kantoor is daarbij natuurlijk een groot pluspunt.

Merel van der Weide

Online Marketeer

“CIB is een heel tof bedrijf waar ik héél veel heb geleerd. Van het maken van een nieuwe website voor CIB tot aan het verslaan van mijn collega’s met Mario Kart.“

CIB heeft mij heel veel laten zien van het bedrijf binnen het schooljaar dat ik er stage mocht lopen. Zo ben ik o.a. betrokken geweest bij het maken van de nieuwe CIB website, diverse marketingprojecten en heb onderzoeken uitgevoerd. Daarbij voelde ik mij nooit echt stagiair, maar eerder een volwaardig medewerker. Ik heb hele leuke collega’s gehad die mij maar al te graag hielpen en die mijn mening en visie oprecht waardeerden. Kortom ik heb een hele leuke en leerzame stage gehad bij CIB.

Martijn

Financieel Medewerker

“1 Team, 1 Taak.“

Na het afronden van mijn studie ben ik gestart als administratief medewerker bij CIB. In deze functie was ik de rechterhand van de finance manager. In de 6,5 jaren die volgde ben ik klaargestoomd en ben ik doorgegroeid als financieel administratief medewerker en vervolgens eindverantwoordelijke werd voor de operationele planning en debiteurenbeheer. Company-breed gezien heeft iedere medewerker een waardevol aandeel in het resultaat. Wat wil zeggen dat je het met zijn alle doet: 1 team 1 taak!