Freelance tekstschrijver

Weet jij altijd de juiste snaar te raken met jouw content? Kun jij je perfect inleven in een zakelijke doelgroep en in begrijpelijke taal onze zakelijke onderwerpen ombuigen naar een boeiende, pakkende tekst? Dan zoeken we jou!

 • Per direct
 • Freelance
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Marketing & Communicatie

Vanaf de start ben jij betrokken bij onze content marketing campagnes omtrent onze credit management dienstverlening. Je voornaamste taak is onze zakelijke doelgroep (lees: financieel directeuren en credit managers) informeren en interesseren in onze diensten met een goed verhaal. Je weet mensen te vangen met interessante blogs, kennisartikelen en overtuigende klantcases. Hiervoor zet je alle copy gerelateerde uitingen voor ons klaar én pas je onze brand voice feilloos toe. 

Functie-omschrijving

 • Je schrijft en redigeert (zakelijke) blogs, klantcases, (partner)artikelen en (social) content. Long & short copy, jij pakt het op;
 • Je weet SEO (en SEA) op de juiste manier toe te passen in je teksten;
 • Je neemt ownership op briefings en levert kwalitatief hoogstaand werk;
 • Het gaat om 1-2 artikelen per maand met bijbehorende social media content en minimaal 4 klantcases per jaar.

Wat bieden wij jou?

 • Een leuke klus bij één van de snelst groeiende fintech bedrijven van Nederland;
 • Een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van onze kennisbank;
 • Een prettige werksfeer: direct, informeel, betrokken, serieus en toch relaxed;
 • Een beloning die past bij jouw capaciteiten en ervaring.

Ons kantoor zit lekker centraal aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Dit is vlakbij metro- en tramhalte Wilhelminaplein, maar we zijn ook goed bereikbaar met de auto (en de fiets). Let wel, met oog op de huidige corona maatregelen werken wij momenteel zoveel mogelijk vanuit huis.

Wat breng jij mee?

 • Schrijven is jouw passie: Jij weet creatief en sterk te zijn met Nederlandse taal;
 • Je hebt een hbo-denk- en -werkniveau;
 • Je kunt laten zien dat je ervaring hebt in een soortgelijke rol;
 • Je hebt algemene kennis van credit management en bent geïnteresseerd in onze diensten;
 • Hoge mate van zelfstandigheid;
 • Je hebt gevoel voor online marketing en weet hoe je teksten SEO-proof maakt;
 • Je bent beschikbaar vanaf (eind) januari.

Enthousiast geworden?

Heb je het gevoel dat CIB bij jou past? En jij bij ons? Denk je misschien zelfs dat jij onze nieuwe tekstschrijver zou kunnen zijn? Laat meteen je skills zien en verras ons met een originele motivatie(brief)!

Reageer met je CV en motivatie via de “solliciteer” button of stuur jouw sollicitatie (motivatie en CV) per e-mail aan de afdeling HR: sollicitatie@cibincasso.nl. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Ingrid Holthuis, HR Officer.

Solliciteer nu!

Vragen over deze vacature of over werken bij Centraal Invorderings Bureau? Stuur een e-mail naar onze HR officer Ingrid Holthuis of bel ons gerust.

Enthousiast geworden?

Solliciteer nu!

 • Per direct
 • Freelance
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Marketing & Communicatie

Sollicitatieproces

 1. Stuur ons jouw CV en motivatie
 2. Wat leuk dat je solliciteert!
  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 3. Telefonisch interview
  Onze recruiter Ingrid Holthuis belt je op om alvast kennis te maken. Hieruit volgt eventueel een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek op kantoor of, in deze tijden, online.
 4. Eerste gesprek
  Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar een beetje kennen en stellen we je allemaal moeilijke vragen. Hierbij leggen wij jou een businesscase voor om een goed beeld te krijgen van jouw skills en schrijfstijl.
 5. Contractvoorstel
  Zijn wij een goede match? Dan doen wij een aanbod dat je niet kunt weigeren. Aan de slag!Even een krabbeltje en klaar. Welkom!

Medewerkers aan het woord

Lucienne

Product Owner, IT

“Werken bij CIB bracht mij een grote hoeveelheid hands-on praktijkervaring. “

Je krijgt de kans om aan veel projecten te werken en ook je eigen project te starten. Ik begon mijn carrière bij CIB en het heeft me veel ervaring en kennis opgeleverd op IT-gebied. CIB daagt je positief uit in je persoonlijke groei en werkwijze. Natuurlijk is het hebben van vrolijke, vriendelijke en gemotiveerde medewerkers de kers op de taart.

Joris

Oproepkracht Incassomedewerker

“Voor mij als student is CIB een fijne plek om relevante werkervaring op te doen en vooral op een flexibele basis, in de avonduren om mijn studie te bekostigen.“

Aan het begin van mijn studie Rechtsgeleerdheid ben ik bij CIB begonnen als oproepkracht. Dat is inmiddels vier jaar geleden en ik werk er nog steeds met veel plezier. Het contact met klanten verloopt soepel en vriendelijk en op de werkvloer is het eveneens gezellig. Onder de werknemers van CIB is veel variatie te vinden qua leeftijd, achtergronden en opleidingen. Het uitzicht op kantoor is daarbij natuurlijk een groot pluspunt.

Merel van der Weide

Online Marketeer

“CIB is een heel tof bedrijf waar ik héél veel heb geleerd. Van het maken van een nieuwe website voor CIB tot aan het verslaan van mijn collega’s met Mario Kart.“

CIB heeft mij heel veel laten zien van het bedrijf binnen het schooljaar dat ik er stage mocht lopen. Zo ben ik o.a. betrokken geweest bij het maken van de nieuwe CIB website, diverse marketingprojecten en heb onderzoeken uitgevoerd. Daarbij voelde ik mij nooit echt stagiair, maar eerder een volwaardig medewerker. Ik heb hele leuke collega’s gehad die mij maar al te graag hielpen en die mijn mening en visie oprecht waardeerden. Kortom ik heb een hele leuke en leerzame stage gehad bij CIB.

Martijn

Financieel Medewerker

“1 Team, 1 Taak.“

Na het afronden van mijn studie ben ik gestart als administratief medewerker bij CIB. In deze functie was ik de rechterhand van de finance manager. In de 6,5 jaren die volgde ben ik klaargestoomd en ben ik doorgegroeid als financieel administratief medewerker en vervolgens eindverantwoordelijke werd voor de operationele planning en debiteurenbeheer. Company-breed gezien heeft iedere medewerker een waardevol aandeel in het resultaat. Wat wil zeggen dat je het met zijn alle doet: 1 team 1 taak!