Stage Marketing & Communicatie

Ben jij die talentvolle 3e of 4e jaars hbo-student die zich graag wil vastbijten in een vraagstuk op het gebied van ‘online’ en Customer Journeys? En die affiniteit heeft met branding en het schrijven van pakkende content? Dan is dit je kans!

 • Per direct
 • 32 uur per week
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Marketing & Communicatie

Bij Centraal Invorderings Bureau zijn wij op zoek naar een Marketing & Communicatie Stagiair(e) voor 4-5 dagen per week. Voor deze stage ben jij op zoek naar een onderzoeksopdracht én uitvoerende werkzaamheden. Je bent super gemotiveerd en hebt een professionele houding. Sounds like you? Lees dan snel verder!

Stageperiode: Vanaf februari 2021 hebben wij ruimte voor een stagiair/afstudeerder voor een periode van 5 maanden, 4-5 dagen per week. Wil jij een andere periode beginnen met je stage, dan kunnen wij dit uiteraard met jou bespreken.

Jouw stage in een notendop

 • Jij pakt een uitdagend onderzoek op waarbij je aan de slag gaat met de customer journey van onze klanten en/of opdrachtgevers
 • Je helpt bij het bedenken van creatieve online- en offline marketingcampagnes
 • Je leert werken met een content kalender
 • Je schrijft blogs en SEO teksten
 • Je maakt social media posts
 • Je helpt bij het monitoren en evalueren van online campagnes
 • Je doet ondersteunende werkzaamheden van het Marketing & Communicatie Team
 • Daarnaast krijg je veel vrijheid in de dingen die je graag zou willen leren of oppakken.

Wat bieden wij jou?

 • Een leerzame meewerkstage bij één van de snelst groeiende fintech bedrijven van Nederland
 • Een toplocatie met uitzicht over Rotterdam
 • Een stagevergoeding van € 300,- per maand o.b.v. 32 uur
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis (tenzij jouw school andere verlofdagen hanteert)
 • Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling
 • Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf
 • Een energieke, betrokken en ambitieuze werksfeer waar het motto geldt: “Work hard, Play Mario Kart”
 • Een open en informele cultuur, gezellige bedrijfsuitjes (wanneer het weer kan uiteraard!) en (online) vrijmibo’s

Wat breng jij mee?

 • Je bent een 3e of 4e jaars hbo-student en je doet een opleiding in de richting van marketing en communicatie, journalistiek of ondernemerschap
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse (en Engelse) taal
 • Je bent gedreven en hebt een proactieve werkhouding
 • Je denkt graag mee en durft het initiatief te nemen
 • Je hebt kennis van (sociale) media
 • Je bent creatief en hebt feeling voor het schrijven van boeiende teksten
 • Je bent leergierig: van onderzoeken en analyseren word jij blij

Wat ga jij doen?

Wat jij nog liever wilt weten, is natuurlijk het werk dat jij gaat doen. Wij bieden alvast een voorproefje op een gemiddelde werkdag als stagiair(e) Marketing en Communicatie bij CIB.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint je dag eerst even met een heerlijk vers Rotterdams bakkie pleur (van die goeie). Je neemt je eerste slok koffie terwijl je vanaf onze 34e verdieping neerkijkt op de stad die loopt te ontwaken. Terwijl je richting je werkplek wandelt, wordt je al begroet door collega’s van verschillende afdelingen – want iedereen kent elkaar.

Aangekomen op je werkplek open je je laptop, neem je jouw to-do lijst door en beantwoord wat mailtjes. Om 10 uur staat er een marketing overleg op de planning met de Marketing & Communicatie Manager en Online Marketeer. Je bespreekt een idee dat je had voor een blog dat inspeelt op een nieuwsitem uit het journaal over achterstallige betalingen welke je die ochtend hebt opgevangen. Samen met het team wordt besloten hier direct mee aan de slag te gaan, om zoveel mogelijk mee te kunnen liften op de nieuwswaarde. Na de meeting ga je direct aan de slag met de blog en bijbehorende social media posts.

De tijd vliegt! Het is namelijk alweer tijd om te lunchen. Dat doe je in de gezamenlijke pauzeruimte aka skybar. Nog even een potje Mario Karten of tafeltennis met die (iets te) fanatieke collega’s en je kunt er weer tegenaan!

In de middag zet je de blog online en zet je de social media posts klaar voor publicatie. Vervolgens duik je verder in het onderzoek naar de Customer Journey van onze klanten.  Hoe verlopen de (online) processen en communicatielijnen? Waar loopt het vast of stuiten klanten op onduidelijkheden? Welke contactpunten kunnen beter? Je pakt een groot vel papier en gaat met paar markeerstiften in weer om jouw bevindingen visueel in kaart te brengen. Dit brengt jouw tevens op creatieve nieuwe marketingideeën en mogelijke communicatie-oplossingen!

Tussendoor check je even hoe de lopende campagnes in Google Analytics ervoor staan, welke je rapporteert. Het is inmiddels 17.00 geweest, de tijd is voorbij gevlogen. Je rond nog even af waar je mee bezig was en de dag zit er weer op!

Jouw team

Je wordt volwaardig lid van het leukste Marketing & Communicatie Team van De Rotterdam! Het team bestaat uit een Marketing & Communicatie Manager en een Online Marketeer.

Daarnaast werk je geregeld nauw samen met je collega’s van andere afdelingen die dicht in de buurt zitten. Een jong team met studenten en young professionals die houden van hard werken, maar ook zo nu en dan een gezellige borrel op de vrijdagmiddag, een potje Mario Kart of tafeltennis.

Bijzonderheden: In verband met corona wordt er vanuit huis gewerkt. Dit geldt ook voor de stages. Voor deze stage moet je in staat zijn een VOG verklaring te kunnen overleggen.

Enthousiast geworden?

Kan jij jezelf vinden in de deze vacature en wil jij praktijkervaring opdoen in Marketing & Communicatie? Reageer dan nu met je CV en motivatie via de “solliciteer” button of stuur jouw sollicitatie (motivatie en CV) per e-mail aan de afdeling HR: sollicitatie@cibincasso.nl. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Ingrid Holthuis, HR Officer. De sluitingsdatum is 29 januari 2021. Je ontvangt uiterlijk 5 februari 2021 een reactie of dat je bent uitgenodigd voor een kennismaking.

Solliciteer nu!

Vragen over deze vacature of over werken bij Centraal Invorderings Bureau? Stuur een e-mail naar onze HR officer Ingrid Holthuis of bel ons gerust.

Enthousiast geworden?

Solliciteer nu!

 • Per direct
 • 32 uur per week
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Marketing & Communicatie
 • € 300 o.b.v. 32 uur

Sollicitatieproces

 1. Stuur ons jouw CV en motivatie
 2. Wat leuk dat je solliciteert!
  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 3. Telefonisch interview
  Onze recruiter Ingrid Holthuis belt je op om alvast kennis te maken. Hieruit volgt eventueel een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek op kantoor of, in deze tijden, online.
 4. Eerste gesprek
  Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar een beetje kennen en stellen we je allemaal moeilijke vragen.
 5. Tweede gesprek
  Wij zien elkaar nog een keer (online), zodat anderen je ook moeilijke vragen kunnen stellen. Hierbij leggen wij jou eventueel een voorbeeldsituatie voor, waar je ter plekke de tijd voor krijgt om het uit te werken.
 6. Contractvoorstel
  Zijn wij een goede match? Dan doen wij een aanbod dat je niet kunt weigeren. Aan de slag!Even een krabbeltje en klaar. Welkom!

Medewerkers aan het woord

Lucienne

Product Owner, IT

“Werken bij CIB bracht mij een grote hoeveelheid hands-on praktijkervaring. “

Je krijgt de kans om aan veel projecten te werken en ook je eigen project te starten. Ik begon mijn carrière bij CIB en het heeft me veel ervaring en kennis opgeleverd op IT-gebied. CIB daagt je positief uit in je persoonlijke groei en werkwijze. Natuurlijk is het hebben van vrolijke, vriendelijke en gemotiveerde medewerkers de kers op de taart.

Joris

Oproepkracht Incassomedewerker

“Voor mij als student is CIB een fijne plek om relevante werkervaring op te doen en vooral op een flexibele basis, in de avonduren om mijn studie te bekostigen.“

Aan het begin van mijn studie Rechtsgeleerdheid ben ik bij CIB begonnen als oproepkracht. Dat is inmiddels vier jaar geleden en ik werk er nog steeds met veel plezier. Het contact met klanten verloopt soepel en vriendelijk en op de werkvloer is het eveneens gezellig. Onder de werknemers van CIB is veel variatie te vinden qua leeftijd, achtergronden en opleidingen. Het uitzicht op kantoor is daarbij natuurlijk een groot pluspunt.

Merel van der Weide

Online Marketeer

“CIB is een heel tof bedrijf waar ik héél veel heb geleerd. Van het maken van een nieuwe website voor CIB tot aan het verslaan van mijn collega’s met Mario Kart.“

CIB heeft mij heel veel laten zien van het bedrijf binnen het schooljaar dat ik er stage mocht lopen. Zo ben ik o.a. betrokken geweest bij het maken van de nieuwe CIB website, diverse marketingprojecten en heb onderzoeken uitgevoerd. Daarbij voelde ik mij nooit echt stagiair, maar eerder een volwaardig medewerker. Ik heb hele leuke collega’s gehad die mij maar al te graag hielpen en die mijn mening en visie oprecht waardeerden. Kortom ik heb een hele leuke en leerzame stage gehad bij CIB.

Martijn

Financieel Medewerker

“1 Team, 1 Taak.“

Na het afronden van mijn studie ben ik gestart als administratief medewerker bij CIB. In deze functie was ik de rechterhand van de finance manager. In de 6,5 jaren die volgde ben ik klaargestoomd en ben ik doorgegroeid als financieel administratief medewerker en vervolgens eindverantwoordelijke werd voor de operationele planning en debiteurenbeheer. Company-breed gezien heeft iedere medewerker een waardevol aandeel in het resultaat. Wat wil zeggen dat je het met zijn alle doet: 1 team 1 taak!