Brief ontvangen?
Bekijk uw dossier online of neem contact met ons op.
Heeft u een aanmaning van CIB ontvangen?
Log in op MIJNCIB om het openstaande bedrag te bekijken, direct te betalen, een betalingsregeling te treffen of online een bezwaar in te dienen.

Shoptrader en het Centraal Invorderings Bureau (CIB)

Direct contact met CIB incasso

Ik ontvang graag vrijblijvend informatie.

Bij het Centraal Invorderings Bureau laten wij graag opdrachtgevers aan het woord. Aan het woord is deze maand Lars, hoofd debiteurenbeheer bij Shoptrader. Lars werkt sinds juni 2011 bij Shoptrader en is verantwoordelijk voor het beheren van de debiteurenportefeuille. 

Over Shoptrader
Shoptrader is dé partner als je een webshop wilt beginnen. Zo bieden zij startende ondernemers goede en eenvoudige webwinkel software. Iemand zonder technische kennis kan op deze manier ook gemakkelijk een webshop beginnen. Shoptrader is gevestigd in Amsterdam en levert webshop software aan vele duizenden webwinkels die samen meer dan 100.000 transacties per maand verrichten in Nederland en België. Dankzij de geavanceerde software die eenvoudig is te implementeren kan een ondernemer direct beginnen met zijn online onderneming. 

Wat is Shoptrader en waar loopt Shoptrader tegenaan in hun debiteurenbeheer?
Shoptrader is een bedrijf met meer dan 10 jaar dedicated e-commerce ervaring. Wij ondersteunen (startende) ondernemingen die hun producten of diensten online willen gaan aanbieden. Middels ons platform beginnen veel ondernemers vaak nog dezelfde dag met hun online verkoopkanaal. Wij hanteren een duidelijke betalingstermijn en versturen op tijd onze facturen. Ook vermelden wij duidelijk welke stappen wij ondernemen wanneer onze factuur niet op tijd wordt voldaan. Gelukkig betaald slechts een klein deel van onze klanten hun factuur niet (op tijd). 

Waarom heeft u destijds gekozen voor het CIB?
Wij hebben onze debiteurenportefeuille bij verschillende externe partijen uitgezet om te kijken welke organisatie het beste zou aansluiten bij ons bedrijf. Het behaalde resultaat is voor ons belangrijk, maar hoe er wordt geïncasseerd en hoe er met onze klanten wordt gecommuniceerd is misschien nog wel belangrijker. Bij het CIB hadden wij het beste gevoel en voelde wij ons ook gehoord. Onze contactpersonen reageren adequaat en snel en dat is voor ons erg prettig als online dienstverlener.

Op welke manier ondervind Shoptrader bepaalde steun om ontstane knelpunten op te lossen?
Vanuit Shoptrader vinden wij het belangrijk dat er zorgvuldig en netjes wordt omgegaan met onze klanten. Het kan immers voorkomen dat een onderneming simpelweg even in zwaar weer zit en daardoor niet kan betalen. Bij veel beginnende ondernemingen is een sterke liquide positie niet vanzelfsprekend. Het CIB werkt met een klantvriendelijke benadering waarbij het incassoproces op een heldere wijze wordt uitgelegd. Dit heeft geresulteerd in minder afschrijvingen en het behoud van meer klanten. Reageren klanten niet op deze herinneringen? Dan start de gezamenlijk besproken incassoprocedure. 

Wat vindt u prettig aan de samenwerking met het CIB?
Het CIB werkt met een eigen incasso-systeem die een helder overzicht biedt waardoor Shoptrader snel en makkelijk kan schakelen met contactpersonen. Daarnaast worden gestelde vragen snel en duidelijk beantwoord. Het CIB biedt ons een zeer goede service die heeft geresulteerd in een jarenlange samenwerking met hoge tevredenheid.

Is er een specifieke herinnering of gebeurtenis die u bij is gebleven gedurende de samenwerking?
Enkele jaren geleden heeft er binnen het CIB een wisseling plaatsgevonden van accountmanager en casemanager. Na deze wisseling was de communicatie even minder en bleven een aantal dossiers stilstaan. Deze wisseling hebben wij niet als prettig ervaren, maar na een goed gesprek tussen Shoptrader en het CIB bij ons op kantoor zijn we samen de juiste weg ingeslagen. Na dit gesprek is Tomas onze nieuwe accountmanager geworden en Rianne onze nieuwe casemanager. Al met al zijn we sterker uit de strijd gekomen en hebben deze twee toppers ervoor gezorgd dat wij super tevreden zijn over de samenwerking. 

Hoe ervaart u het contact met uw accountmanager en casemanager?
Wij werken met zeer grote tevredenheid samen met Tomas en Rianne. Zij denken beiden altijd mee in werkbare oplossingen en zijn altijd bereikbaar. Wij van Shoptrader zijn super tevreden met deze 2 toppers!

Hoe zou u onze samenwerking omschrijven aan collega’s of vrienden?
Wij zijn al een aantal jaar meer dan tevreden over het CIB. Het CIB is de perfecte partner voor het incasseren van zowel kleinere als grote bedragen. Sinds de uitbreiding van ons behandelend team worden vragen zelfs binnen 24 uur afgehandeld. De lijntjes zijn korter geworden en zo is er contact via verschillende kanalen zoals telefoon, e-mail en Skype. 

Kortom: Het Centraal Invorderings Bureau neemt ons veel werk uit handen waardoor er meer tijd is voor interne zaken. Wij zijn dus zeer tevreden over de samenwerking!

Meer weten over Shoptrader? Zie: https://www.shoptrader.nl/