Brief ontvangen?
Bekijk uw dossier online of neem contact met ons op.
Heeft u een aanmaning van CIB ontvangen?
Log in op MIJNCIB om het openstaande bedrag te bekijken, direct te betalen, een betalingsregeling te treffen of online een bezwaar in te dienen.

Durf te dromen: Het succesproces

Direct contact met CIB incasso

Ik ontvang graag vrijblijvend informatie.

Een groot koophuis aan de rand van het water en een gloednieuwe sportauto voor de deur. Een luxe reis naar de zon en bovendien nog drie keer een weekendje wintersport per jaar. We dromen allemaal. De realiteit is hard en men eindigt maar al te vaak in een goedkoop huurhuis in een wat mindere buurt. Wat is er gebeurd met die dromen en waarom lijken ze zo hoog gegrepen? Maar beter nog: hoe bereiken we die overwinning en hoe worden we wél succesvol?

Oog op het doel

Als je iets wilt, dan ligt de wereld aan je voeten. Dat is mijn overtuiging. Zelf ben ik begonnen met een paar honderd euro als startkapitaal. Een studentenkamer als kantoor en één pak in de kast. Mijn droom was het bezitten van een luxe auto en een grote organisatie met tevreden medewerkers. Ik heb mijn utopie -mijn droom- altijd in het vizier gehouden. En dat doe ik nog steeds.

Streef, reik en bereik

Een ondernemer moet voor honderd procent overtuigd zijn van zijn of haar kunnen. Je wilt succesvol zijn, dus je gaat succesvol zijn. Houd deze gedachte altijd in je achterhoofd. Ik geloof er heilig in dat je vervolgens onbewust een keuze maakt om die overwinning te behalen. Ik hoor je denken: ‘Niels, dat is makkelijker gezegd dan gedaan’. En ja, dat klopt. Maar dat betekent niet dat je het niet moet proberen. Je hebt pas écht lef als je blijft streven. Denk je dat Edison de gloeilamp in één dag in elkaar heeft gezet? Hij leerde ons na een heleboel pogingen: ‘Ik heb niet gefaald, ik heb enkel tienduizend manieren gevonden die niet werkten’. 

Zonder wrijving geen glans

Hij slaat precies de spijker op zijn kop. Het leven van een entrepreneur bestaat uit ups en downs. Want zonder diepe dalen kennen we geen hoogtepunten. Ik kon me bijvoorbeeld in het verleden ontzettend druk maken over nieuwe regels binnen het credit management. Uitgaande correspondentie moest worden aangepast, mijn medewerkers moesten worden omgeschoold en erger nog; dat zou bakken met geld kosten. Ik zocht eindeloos naar een goede oplossing die niet bestond. Na nachten wakker te liggen, leerde ik het te accepteren en mijn schouders eronder te zetten. Ik zag in dat een nieuwe regelgeving ook nieuwe mogelijkheden kon bieden.  

Een echte winnaar kent verlies

Houd er rekening mee dat jouw succesproces niet altijd zo hard gaat als je zou willen. Links en rechts word je misschien ingehaald door de concurrent. Laat je niet afbrengen van je droom. Laat je niet van de wijs brengen door emoties. Bij een overwinning voel je je super, want je kan de wereld aan. Bij een dieptepunt lijkt het of alles in de soep loopt. Dat is het leven van een ondernemer. Tegenslagen bepalen niet het succes in je leven. Zelfs een faillissement -wat een behoorlijke tegenslag is-, zegt niks over jouw toekomstdroom. Het zegt wat over de weg ernaartoe. Zoek een andere oplossing of strategie en verander je route.


Niels de Peuter (1986) is een jonge serial entrepeneur die zich tot doel heeft gemaakt om de credit management markt te hervormen. 8 jaar geleden begon hij met zijn eerste fintech bedrijf Centraal Invorderings Bureau. Inmiddels is hij verantwoordelijk voor 5 bedrijven welke met hun verfrissende aanpak hard groeien. De ondernemer heeft nu ruim 60 medewerkers in dienst.