Brief ontvangen?
Bekijk uw dossier online of neem contact met ons op.
Heeft u een aanmaning van CIB ontvangen?
Log in op MIJNCIB om het openstaande bedrag te bekijken, direct te betalen, een betalingsregeling te treffen of online een bezwaar in te dienen.

Dé perfecte medewerker

Direct contact met CIB incasso

Ik ontvang graag vrijblijvend informatie.

Bijna elke ondernemer kent het wel, de eerste medewerker aannemen. Een spannend moment. Want hoe zoek je nou die ene perfecte medewerker uit? Diezelfde spanning voelden wij een aantal jaar geleden ook. Je wordt ineens niet verantwoordelijk voor jezelf maar ook voor anderen en daarmee vaak ook voor een compleet gezin. Daarnaast kent iedere ondernemer de verhalen dat personeel duur is en behoorlijk wat risico’s kent. Met die ‘angst’ in onze gedachten kozen we er dan ook voor om onze eerste medewerker via een uitzendbureau aan te nemen.

8 jaar later zijn we door schade en schande een stuk wijzer geworden. We hebben in de loop der tijd heel veel geleerd over de verschillen in type medewerkers en daarmee een ontzettend gaaf team neergezet wat volledig voor elkaar klaarstaat. Eén van hen omschreef het werken bij ons als ‘ondernemen binnen een onderneming’. Precies hetgeen wat we ook willen uitstralen binnen onze organisatie.

Karakter, ambitie en lef

Maar hoe kom je nou aan die ‘perfecte’ medewerkers? En bestaan die eigenlijk wel? Het antwoord is simpel. Nee die bestaan niet, net zo min als dat er perfecte ondernemers bestaan. Maar dat is nou juist hetgeen wat alles zo leuk maakt. Je moet niet op zoek zijn naar die ene perfecte medewerker die precies doet wat jij van hem of haar verwacht. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die beter zijn. Zoals Steve Jobs heel pakkend zei:

“It doesn’t make sense to hire smart people and tell them what to do; we hire smart people so they can tell us what to do.”

Veel bedrijven kijken voornamelijk naar ervaring op het moment dat zij op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Best wel apart, want ervaring is nou precies hetgeen wat je iemand wél kan bijbrengen. In tegenstelling tot karakter, ambitie en lef.

De welbekende X-factor

3 jaar geleden kwam hier een sollicitant binnen voor een administratieve functie. Jongen van 18 jaar, 0 ervaring en kwam net van het MBO af. En zo zag die er ook uit, echt nog een jongen. Tijdens dat sollicitatiegesprek gaf hij aan al veel gesolliciteerd te hebben maar vaak niet uitgenodigd werd omdat er nagenoeg geen ervaring op zijn CV stond. In dat gesprek kreeg ik zoveel energie van hem dat ik nog tijdens dat eerste gesprek hem direct een aanbieding heb gedaan. Mijn compagnons kon ik in eerste instantie wel wat uitleggen, want waarom had ik iemand zonder ervaring, zonder overleg direct aangenomen? Echt goed uitleggen kon ik het niet. Het was de welbekende X-factor die maakte dat ik er heilig van overtuigd was dat dit dé man was die we nodig hadden. Nu 3 jaar later is het één van de beste, hardwerkendste medewerkers die we hebben. 

Soms moet je gewoon iemand een kans geven. Natuurlijk is het zo dat je op bepaalde functies weldegelijk ervaring nodig hebt. Alleen denk ik niet dat dat het belangrijkste is. Het belangrijkste is of iemand graag wil, want iemand die graag wil vertelt je op termijn wat jij als ondernemer moet doen.


Niels de Peuter (1986) is een jonge serial entrepeneur die zich tot doel heeft gemaakt om de credit management markt te hervormen. 8 jaar geleden begon hij met zijn eerste fintech bedrijf Centraal Invorderings Bureau. Inmiddels is hij verantwoordelijk voor 5 bedrijven welke met hun verfrissende aanpak hard groeien. De ondernemer heeft nu ruim 60 medewerkers in dienst.